top of page
Somatic Bliss

Įkūnytos Praktikos vasara 2021

Besiruošdami darbingam rudeniui, kviečiame pasižvalgyti po vasarišką "Įkūnytos praktikos" užsiėmimų albumą. Šią vasarą su mumis buvo ir vaikiškas juokas, ir autentiško vyriškumo pilnas judesys, ir grakštumo kupini tamprūs sensoriniai audiniai, ir smagūs nuotykiai pajūryje! Jau netrukus tikimės su jumis susitikti grupiniuose užsiėmimuose, teminiuose "Kūnas kalba" straipsniuose ir tinklalaidėse bei individualiose sesijose. Sekite naujienas!


 

Kūno ir judesio terapija vaikams

Lankėmės vaikų stovykloje „Džigbo“. Pakeliui šiek tiek pasiklydome – kaip gi bet to! Bet pasikysti gražioje vietoje visada smagu ☺. Stovykloje mus pasitiko stovyklos orgaizatorė ir “Švietimo nuotykių” bendraįkūrėja Mingailė, vaikai ir kaitra. Kokia tai buvo kaitra! Atsigaivinusios po kelionės, pakvietėme vaikus žaisti bei išbandyti įvairias sensorines priemones. Didelė juosta padėjo apsijungti visai grupei ir pajausti vieniems kitus.

Kūno ir judesio terapija vaikams

Mažesnėmis juostomis tyrinėjome vienas kito buvimą, jėgą ir ieškojome pusiausvyros tarp dviejų žmonių. Pajutome, kaip veikiame vienas kitą, kokią įtaką vienas kitam darome. Jaučiu, kaip tu judi! Ar jauti, kaip judu aš? Kaip mums maloniausia judėti kartu?

Kūno ir judesio terapija vaikams

Labiausiai vaikams patiko sensoriniai kostiumai. Po stovyklos teritoriją akimirksniu pasklido linksmų, padykusių, nenuoramų vaiduoklių būrys!

Kūno ir judesio terapija vaikams

Sensoriniai kostiumai debiutavo Preilos paplūdimyje. Spalvoti žavūs žmogeliukai traukte traukė poilsiautojų dėmesį.

Kūno ir judesio terapeutas Gediminas Kordušas

Taip pat liepos mėnesį mūsų kolega Gediminas Kordušas pirmą kartą vedė autentiško judesio praktiką išskirtinai vyrams - Lietuvos vyrų saviugdos grupes buriantis socialinis projektas „Gentys“ pakvietė į "Genčių Festo" vasaros festivalį. "Atmosfera festivalyje buvo tikrai įkvepianti. Būti tokioje gausioje sąmoningumo ir asmeninio tobulėjimo siekiančių vyrų kompanijoje - ypatingas jausmas. Patyriau nuoširdų susidomėjimą kūno sąmoningumo praktikomis. Po sėkmingos patirties "Genčių feste", matau, kad poreikis sąmoningam judesiui ir kokybiškai kitokiam santykiui su kūnu vyrų tarpe tikrai didelis. Galbūt iš to gims vyrų ar mišri autentiško judesio tyrinėjimų grupė?"- svarsto Gediminas.

Kūno ir judesio terapija

Lietėme gamtą ir gamta lietė mus kartu su nuostabiąja fotografe Mingaile.

55 peržiūros0 komentarų

Comments


bottom of page